Om oss

Bolaget

Spara.se Sweden AB
Orgnummer: 556959-4806
Box 4128
203 12, Malmö


Om Spara.se

Idéen till Spara.se uppstod första gången när vi själva inte kunde hitta rätt abonnemang för mobiltelefonen. Jämförelse av vardagstjänster i Sverige domineras av företag som varken är oberoende eller som jämför utifrån personliga förutsättningar. Vi bestämde oss för att en smartare och enklare lösning måste vara möjlig, välkommen till Spara.se!

Spara.se har som filosofi att vara en aktör som förändrar spelplanen genom att göra enklare och bättre jämförelser av telekom, försäkring och el-avtal med hjälp av innovativ teknik och drivkraft. Idag erbjuder vi dig Sveriges mest avancerade oberoende jämförelse av mobilabonnemang och telefoner för att inom snar framtid göra det samma för flera områden. Vi jobbar ständigt för att ge dig som användare makten att själv kunna jämföra enkelt och på dina villkor.


Hela historien

Grunden för Spara.se lades i mitten av 2013 när vår VD Dan skulle byta abonnemang till sig själv och några kollegor. Efter att spenderat en dag med att ta fram förbrukning på alla abonnemangen så började den riktiga utmaningen, att jämföra antal samtal, minuter, sms, mms, surf m.m. som dessutom är beroende av var det använts, när och till vilken operatör. Snabbt växte komplexiteten i att jämföra ett enkelt abonnemang, än värre 10st olika, som ska jämföras mot massa olika prislistor hos flera olika operatörer.
Att hitta helt rätt abonnemang blev direkt en spännande utmaning för både Dan och Adam som frenetiskt började skissa och utveckla två verktyg som kunde läsa in historisk förbrukning automatiskt och dessutom kunde jämföra den datan mot alla abonnemang. Många utmaningar senare fungerade verktyget (hyfsat) och det visade sig snabbt finnas en efterfrågan hos andra som också ville hitta rätt abonnemang. Våra då simpla verktyg kunde läsa historisk förbrukning och göra exakta jämförelser, något ingen annan i Sverige kan!

Två andra personer visade sig brinna för projektet med samma entusiasm. Amir och Greg kom då tidigt in i bilden och bidrog med välbehövlig hjälp för att få nå ut med vår fantastiska tjänst till fler. Tillsammans har vi med hårt arbete och mycket skoj tagit en simpel grundidé till vad det är idag. Det som började med att enkelt försöka jämföra mobilabonnemang har växt till att samma tekniska lösningar kan förbättra all jämförelse för att ge alla rätt abonnemang och spara ännu mer pengar.

Vi kan idag stolt låta dig använda Spara.se som är den enda tjänsten i Sverige som jämför mobilabonnemang baserat på din personliga profil. Och vi jobbar aktivt för att även kunna hjälpa dig med Försäkringar och El-avtal.


Vi som driver Spara.se

Dan Egerstad, VD

Spenderar all sin vakna och även ibland sovande tid till att ifrågasätta undermåttliga webbtjänster. Har en sjuklig tendens till att vilja förstöra, förbättra och optimera allt av digital karaktär.

Amir Poursamad, Försäljningschef

Det som Amir inte vet om försäljning och telekom är inte värt att veta. Påstår sig även vara duktig på att sparka fotboll vilket ingen förstår hur det relaterar till att hjälpa kunderna hitta rätt.

Adam Ljungrell, Utvecklingschef

Med ett tangentbord och skärm så kan Adam underhålla sig i evighet med att lösa världens problem med nya programmeringsspråk. Finns det inget problem skapar han dem bara för att lösa dem igen med algoritmer som alla andra har gett upp att förstå sig på.

Greg Dingizian, Styrelseordförande

Bali-älskande styrelseproffs som gärna delar sina visdomsord med teamet vid sidan om sina två andra styrelseuppdrag i de börsnoterade bolagen Victoria Park och Betting Promotion.